Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας μαγειρική. Ωστόσο, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την αποθήκευση των πατάτων, που συχνά σαπίζουν ή φυτρώνουν πριν καταφέρουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες απλές μέθοδοι για να διατηρήσουμε τις πατάτες φρέσκες και νόστιμες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
1.Διατηρήστε τις σε ένα δροσερό, σκοτεινό, καλά αεριζόμενο μέρος. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποθηκευτικό δωμάτιο, ένα υπόγειο ή ένα ντουλάπι μακριά από τον ήλιο. Το ψυγείο δεν είναι κατάλληλο, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν το άμυλο των πατάτων σε σάκχαρα και αλλάζουν τη γεύση τους.
2.Αποθηκεύστε τις μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, παράγουν ένα αέριο που προωθεί την ωρίμανση και μπορεί να προκαλέσει την επιτάχυνση της διαδικασίας σαπίσμτος των πατάτων.
3.Καθαρίστε τις πατάτες. Αφαιρέστε όλο το χώμα και τις πέτρες από τις πατάτες πριν τις αποθηκεύσετε. Το χώμα μπορεί να περιέχει μύκητες και άλλους παθογόνους οργανισμούς που μπορεί να προκαλέσουν την πρόωρη υποβάθμιση των πατάτων.
4.Απομονώστε τις υπερώριμες ή αρρωστημένες πατάτες. Αν παρατηρήσετε πατάτες που φαίνονται μαρασμένες, υπερώριμες ή αρρωστημένες, αφαιρέστε τις από την ομάδα, διαφορετικά μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των υπολοίπων πατάτων.
5.Χρησιμοποιήστε μια σακούλα από βαμβακερό ύφασμα ή μια καλαθούνα. Αυτά επιτρέπουν στις πατάτες να αναπνέουν και απορροφούν την υγρασία, προλαμβάνοντας έτσι τη φθορά.
GIPHY App Key not set. Please check settings